Baalkaffe
Skikkelig håndverkskaffe
Dagens utgave av Baalkaffe er av bønner fra Las Perlitas i Colombia. En samling av mindre kaffeplantasjer som samarbeider om å dyrke frem den beste kaffen og distribuere den til kjennere.
​
Hele bønner som kan kvernes til ønsket bryggemetode eller ferdig kvernet som fungerer greit til både filter, presskanne og kokekaffe.
​
Det er Mikel Duynisveld fra Romerike Kaffebrenneri som brenner Baalkaffe. Han er regjerende Norgesmester i kaffebrenning og deltok nylig i VM. ​Han er lidenskapelig opptatt av kvalitet og å få frem aromaer og smaker fra kaffebærene.
​
Hvor kan jeg kjøpe den? Direktehandel med Bangkokk eller stikk innom Ringvold Botaniske rett før Hønefoss på vei til hytta
​
SoMe: Tag gjerne @chefbangkokk (Insta), Bangkokk Food Lab (FB) eller Romerike Kaffebrenneri og del opplevelsen med oss.
​
Bærekraft og rettferd
Fra gård til kopp, en rettferdig handel sikrer kaffebøndenes fremtid, og dermed også vår egen råvare!
​
​
Kaffebønnene velger Mikel fra håndplukkede kaffeplantasjer med fokus på kvalitet og gode arbeidsforhold.
​
Hvert år velges bønner fra tre regioner og brennes på litt ulike brenningsgrader. Deretter tilberedes prøver rundt bålet og blindtestes av Bangkokk.
Det er ikke mange kaffeopplevelser som er så sterke som de man får samlet rundt bålplassen.
​
- Baalkaffe er en hyllest til naturen, friluftslivet og den gode smaken
Om kaffebønnene
Las Perlitas, Colombia
-
Land: Colombia
-
Region: Huila
-
Bønne type: Caturra, Typica
-
Prosess: Pulped Natural (Honey)
-
Brenningsgrad: Medium+
-
Høyde: 1750-2100 masl
-
Smaksprofil: Bringebær, ananas, kremet, muskat, sitron, saftig