

Baalkaffe
Skikkelig håndverkskaffe
Dagens utgave av Baalkaffe er Bombe Natural. Medium brent etiopisk perle fra høydene i Sidama. De bærtørkede heirloom-bønnene gir en rik og fruktig kopp med tydelige toner av bringebær, mandarin og jordbær. Balansen mellom sødme, friskhet og fylde gjør den perfekt som avslutning på et godt måltid – eller som et raffinert følge til desserten.​
Det er Mikel Duynisveld fra Romerike Kaffebrenneri som brenner Baalkaffe. Han er Norgesmester i kaffebrenning og deltok nylig i VM. ​Han er lidenskapelig opptatt av kvalitet og å få frem aromaer og smaker fra kaffebærene.
​
Hvor kan jeg kjøpe den? Kontakt Bangkokk på tom.j.bang@gmail.com eller 91512021
​
SoMe: Tag gjerne @chefbangkokk (Insta), Bangkokk Food Lab (FB) eller Romerike Kaffebrenneri og del opplevelsen med oss.
​

Bærekraft og rettferd
Fra gård til kopp, en rettferdig handel sikrer kaffebøndenes fremtid, og dermed også vår egen råvare!
​
​
Kaffebønnene velger Mikel fra håndplukkede kaffeplantasjer med fokus på kvalitet og gode arbeidsforhold.
​
Hvert år velges bønner fra tre regioner og brennes på litt ulike brenningsgrader. Deretter tilberedes prøver rundt bålet og blindtestes av Bangkokk.
Det er ikke mange kaffeopplevelser som er så sterke som de man får samlet rundt bålplassen.
​
- Baalkaffe er en hyllest til naturen, friluftslivet og den gode smaken
Om kaffebønnene
Bombe, Etiopia
-
Land: Etiopia
-
Region: Sidama
-
Bønnetype: Heirloom
-
Prosess: Bærtørket
-
Brenningsgrad: Medium
-
Høyde: 2000-2300 moh
-
Smaksprofil: Bringebær, mandarin, jordbær, floral.


